mandag 6. desember 2010

Klatre tur til Frankrie (Skoletur)

Da er siste tur som klasse på B3 tilbakelagt. Det har vært en minnerik tur med mange gode opplevelser. Oppholde var på to uker, men sammen med en god gjeng ble jeg igjen i en uke ekstra. 3 uker i Frankrike midt i skoleåret er ikke så ille det.

 
På vei til Correns

Ca halve klassen reiste nedover noen dager før. Vi nøt fine dager i Nice selv om været ikke var helt på topp fikk vi oppleve Fransk kultur: Vinen, crossong og bagueten var å få tak i hvor som helst. Hadde litt problemer med å kominikasjonen til tider (store deler av farnskmenn nekter å snakke engelsk, eller rett og seltt ikke kan å snakke engelsk)  


Første dag i veggen

Etter noen dager var det på tide å møte resten av klassen. Etter noen timer var vi fremme i Correns. Noen timer der igjen så hadde vi okupert en stor del av campingplassen. Vårt hjem i 2 uker. Jeg og Elise fikk det veldig hjemmekoslig.


Student tema hadde vi ved elva
 Målene for denne turen var:
- Bli trygg på egen ferdighet med klatring på led på borebolter             
- Oppfølging og veiledning av medstudenter på klatrefeltet 
- Lærerike studenttema (eksamensforberedelse)
- Individuell oppfølging på egne mål med oppholdet i Frankrike 
- Bli kjent med ulike kommersielle måter å legge opp klatrevirksomhet
- Opplevelse  




Sånn gikk dagene:
Sto opp kvart på ni. Klassen møttes kl ni for å ha student tema der en av oss styrte undervisningen i ca 45 min. Vi dro på klatrefeltet der vi fikk klatre noen timer før vi hadde ett nytt studenttema og lunsj. Etter det kunne vi gjøre litt som vi ville. Ettersom dette var en klatre tur ble de fleste igjen å klatret til rundt kl seks da dro bilene tilbake til camp. Klatrefeltet lå i en fin gå avstand fra leiren så det ble noen gå turer hjem.




Litt om klatrefeltet Châteauvert:
Feltet består egentlig av en rekke klipper som ligger på rekke og rad bortover langs nordsiden av en bilvei. En bilvei som ikke er plagsomt mye trafikkert. Noen av rutene ligger så nærme veien at en fint kan parkere på veiskulderen og sikre fra bilen. Majoriteten av ruter ligger selvfølgelig noe lengre fra veien. Feltet strekker seg over ca 2 km langs veien. Her har de fått presset inn ca 220 ruter så de ligger tett. (skirisport.no)




Noen hvile dager måtte til. De fylte vi med å reise til  høydepark Eden Adventure i Mèounes ,tur til Aix (bytur) og Verdon europas største kløft.